Širok izbor vin in domačih izdelkov

Številne priložnosti za kratke izlete po bližnji okolici in aktivna doživetja v naravi.

Pregled celotne ponudbeCviček Jarkovič

Cviček

Izjemno mesto med našimi vini zavzema dolenjski posebnež cviček. Cviček si je namreč prislužil sloves, ki ga je doslej doseglo le malokatero vino. Je vino z rdeče rubinastim odtenkom, nizko alkoholno stopnjo, svežo sadno aromo, v okusu nežen, lahkoten, svež, živahen, kar pa zgolj poudarja njegovo posebnost. To je čudovito vino, v katerem pokuševalec začuti okolje, kjer je bilo vino pridelano, in pozornost, s katero je negovano.

Cviček je vino za vse priložnosti: primeren kot aperitiv ali spremljevalec preprostih, krajevno znanih jedi v zidanici ali hramu, lahko pa tudi slavnostnih jedi.

Serviranje: 12–15 °C
Alkohol: 9,50–10,00 % vol
Vsebina: 1,00 L
SUHO VINOModra frankinja Jarkovič

Modra frankinja

Modra frankinja Jarkovič je skrbno negovano vrhunsko vino, pridelano in kletarjeno s posebno pozornostjo iz posebej odbranega grozdja modre frankinje. Je intenzivne rubin rdeče barve in po sortni aromatiki spominja na zrelo sadje (ribez, maline). Izražena kislina v kombinaciji s tanini, ki še zorijo, daje vinu mladostnost, svežino ter pitnost. V ustih deluje prijetno sadno, sveže.

Odlikuje jo tudi velika vsebnost antioksidantov, še posebej resveratrol, ki znižuje splošno stopnjo holesterola in blagodejno vpliva na srce, zato je zmerno uživanje tega vina še posebej priporočljivo.

Modro frankinjo postrežemo pri temperaturi 16–18 °C in se prileže suhomesnatim jedem, divjačini in k slovenskemu narodnemu jedilniku.

Serviranje: 16–18 °C
Letnik: 2007
Alkohol: 12,50 % vol
Vsebina: 0,75 L
SUHO VINOModri pinot Jarkovič

Modri pinot

Je suho vino, rubinasto rdečega odtenka, v ustih gladko in prijetno, mehkih taninov, ki po cvetici spominja na robidnice, gozdne sadeže.

Priporočamo ga ob jedeh s svinjino, divjačino ali govedino.

Serviranje: 14–16 °C
Letnik: 2009
Alkohol: 11,5 % vol
Vsebina: 0,75 L
SUHO VINOGamay Jarkovič

Gamay - Divine

Je suho vino, izrazito temne rdeče barve s temno vijoličnimi odtenki, rahlih taninov, ki po okusu spominja na gozdno jagodičevje, višnje, češnje, čokolado.

Vino je sveže, z rahlo poudarjeno kislostjo.

Serviranje: 16 °C
Letnik: 2009
Alkohol: 11,0 % vol
Vsebina: 0,50 L
SUHO VINOLaški rizling Jarkovič

Laški rizling - izbor

Je sladko vino za posebne priložnosti, zlato rumene barve, po okusu in cvetici izredno bogato in harmonično. V vinu se prepletajo sortno značilne arome, okus pa traja še dolgo po tem, ko vino pokusimo. To vino je pridelano in negovano iz posebno odbranega grozdja s posebno pozornostjo.

Priporočamo ga k nekoliko slajšim jedem, še posebej sladicam.

Serviranje: 10–12 °C
Letnik: 2009
Alkohol: 11,0 % vol
Vsebina: 0,50 L
SLADKO VINODomači izdelki okoliških proizvajalcev

Izberite najboljše iz narave: domači med in propolis, okusna sadna žganja, bio sadne sokove in suho sadje ... V Vinski knjižnici Jarkovič so naprodaj kakovostni izdelki priznanih dolenjskih blagovnih znamk, primerni tudi kot prisrčno in dragoceno darilo.