Poslanstvo družine Jarkovič

Predani smo promociji vinske kulture naših krajev in že več generacij skrbno pišemo, zbiramo in negujemo svoje zgodbe o vinih.

Zapisani trti, grozdju in vinu

Z vinogradništvom in vinarstvom se ukvarjamo že vse od leta 1868, kakor je zapisano na prešnem kamnu iz stare zidanice v Zavodah. Družina se ponaša s številnimi medaljami in priznanji, oče Stane Jarkovič pa je prejel tudi laskavi naziv Kralj cvička. Vino negujemo s posebno pozornostjo in z veliko ljubezni, saj verjamemo, da sta ti poleg znanja in izkušenj ključni sestavini kakovosti.

Družina Jarkovič

Stari oče, Anton Jarkovič starejši, je kot eden prvih vinogradnikov na tem področju pričel s sodobno vzgojo vinske trte na žičnati opori, kakor so takrat že počeli v Italiji in Franciji. Za svoja vina je prejel številna priznanja ter naziv Ambasadorja cvička. Ljubezen do vinogradništva in vinarstva, in seveda tudi do cvička kot dolenjske posebnosti, je prenesel tudi na naslednje rodove. Zato ne preseneča, da njegov portret krasi tudi naslovno stran znane knjige o cvičku avtorja Iva Kuljaja.
Na vrh