Doživetja med Krko in Gorjanci

Pričakujejo vas čarobni razgledi, zanimive vinske in kolesarske poti, vinorodni griči, posejani z zidanicami, in prijazni ljudje.

Doživite prelepo naravo na svojstven način


Bližina Gorjancev obljublja doživetja pohodnikom, kolesarjem, lovcem in vsem ljubiteljem prostranih razgledov na vinorodne griče. Lenobna reka Krka pa prinaša veselje in užitke ribičem, ljubiteljem čolnarjenja, fotografije.

Sprostite se v prijetnem ambientu Vinske knjižnice, odpravite se na izlet v naravo peš, s kolesi ali e-skuterji, na spust s kanujem in ribolov na reki Krki ali polet z balonom nad dolino te dolenjske lepotice.

Nekaj namigov za izlete

Podbočje

Obiščite Podbočje s kamnitim rimskim kipom leva pred cerkvijo sv. Križa.

Kostanjevica na Krki

S čolni odkrijte Kostanjevico na Krki, edino mesto v Sloveniji, ki leži na otoku in je s kopnim povezano s tremi značilnimi lesenimi mostovi. V tem majhnem mestu najdete številne kulturno-umetnostne in naravne znamenitosti - najbolj znani sta Kostanjeviška jama in nekdanji cistercijanski samostan z galerijo Božidarja Jakca ter skulpturami Forma viva. Med Kostanjevico in Šentjernejem se ob vznožju Gorjancev sramežljivo skriva Kartuzija Pleterje, v bližnjem muzeju na prostem pa stopite v preteklost in odkrijte, kako so nekdaj živeli v teh krajih.

Krakovski gozd

Resslova pot po Krakovskem gozdu, največjem nižinskem poplavnem gozdu v Sloveniji.
Na vrh